Tännään on ollu tosi mukava päivä. Mutta ensin vähä edellisistä.

Ku eilen yks Ullan kaveri kysy meiltä, että mitä ollaan tehty, niin sanottiin vaan, että soitettu ja käyty torilla. Siinäpä se oikeestaan oliki, paitsi lisäks kaupassa, kirkkokonsertissa ja kahtomassa Ullan koulua. Harkattu ollaan kantelekisoihin, ja nyt alkaa olla biisit sen verran kasassa, että kehtaa sinne mennä.

Eilen käytiin Ullan kaverin Teetin luona suihkussa, ku täällä oli sähkön kans joku ongelma, eikä ollu lämmintä vettä. Sit Ulla kävi kysymässä joltain naapurilta, joka tiesi, että käytävässä oli semmonen katkasija, josta piti kääntää niin ne toimi taas. Kerettiin jo vähä sen kans tuskailla, mutta onneks hoitu noin yksinkertasesti.

Eilisilta/yö oltiin kirkossa. Siellä oli ekaks gospelkuoron harkat, joissa meki Irinan kans päästiin laulamaan. En oo ikinä laulanu niin kovvaa, ku eilen, mutta silti olin sieltä hiljasimmasta päästä kuorolaisia. Siellä ei voluumia säästelty, ja tosi mahtavalta kuullosti. Harkkojen jälkeen oli tarkotus jäähä koko yöks kirkon alakerran oleskelutillaan pellaamaan, syömään, laulamaan yms. Ite kirkossa oli semmonen systeemi, että sai varata itelleen puolen tunnin vuoron, jollon sai olla siellä itekseen (tai kaverin kanssa jos ei yksin halunnu). Sillon sai tehä mitä halus, laulaa, tanssia, rukkoilla, mietiskellä yms. Alakerrassa pelattiin semmosta kivvaa liikeleikkiä ja lännen noppeinta, joka meni ihan samalla tavalla täällä ku suomessa. Pikkuhiljaa porukka väheni, ja meki päätettiin puol kolmen aikaan lähtee kottiin nukkummaan pariks tunniks, ku tiiettiin seuraavan päivän keikkasaldo. Ihan yllättäen saatiin myös autokyyti ovelle asti.

Tännään sitte oltiin pääsiäismessussa soittamassa. Siellä myös kastettiin seittemän aikuista, kaks keski-ikästä ja loput noin mun ikäsiä. Messu kesti yli kaks tuntia,kun pappi innostu saarnaamaan oikein kunnolla. Vähä oli vaikee jaksaa ku ei ymmärtäny puoliakkaan. Mutta ainaki jotkut tykkäs meistä siellä.

Sitte nyt iltapäivällä oltiin Viljandin psykiatrisessa hoitolaitoksessa tai jottai sinnepäin. Aluks soitettiin aikusten semmosella kerhohuoneella, ja sitte lasten ja nuorten osastolla. Oli tosi mukavaa ja ylleisö oli innoissaan. Varsinki lapset tykkäs, ku sai sitte kokkeilla meiän soittimia. Yks pikkutyttö soitti nii innoissaan kanteletta, että sai jo rakot sormiin. Siitä se lähtee...

Illalla mennään vielä käymään yhen Ullan kaverin luona, ja huomenna Marionin (Ullan kämppiksen) työpaikassa kansanperinteen keskuksessa. Sitte lähetään takasi Tallinnaan ja siitä Helsinkiin. Yöjunnaan tähtään, ja Kokkolassa oon toivottavasti joskus neljän aikoihin aamulla. Toivottavasti saan junassa nukuttua...

Hyvvää pääsiäistä kaikille!

(täällä on muuten semmonen tapa, että maalataan keitettyjä munia, ja sitte kaikki ottaa yhen, ja ne rikotaan sillei toisiaan vasten, ja se jonka muna pyssyy pisimpään ehjänä, voittaa.)