Oon tän viikon syyslomalla. Kiuruveelle tultiin Ullan kans la-su yönä, ja huomenna mennään takasi Kokkolaan. Ihan pelkkää lommaa ei oo kerenny viettää, ku viikonloppuna oli kaks keikkaa, ja ens sunnuntaina vielä yks Pietarsaaressa. Soitettaan siellä paikallisten marttojen juhlassa.

Muuten oon kyllä tehny vaan kivoja asioita, niinku neulonu ja virkannu, pelannu Carcassonnee, kahtonu elokuvia ja käyny ulkona.

Tännään vietiin Anna ja Jarmo takasi Kuopioon, ja samalla nähtiin Sanna-serkkua ja käytiin ihanissa kaupoissa. Ylleensä mä en tykkää shoppailusta, muttaku kohteet oli lähetyskauppa Vakka, käsityökauppa Nappi & Nauha, maailmankauppa Elämänlanka ja SPR:n kirpputori Kontti, nii en kyllästyny ku vasta viimesessä. Ja seki varmaan siks, ku en aio ostaa vaatteita vuoteen, nii niitten kahteleminen ois vaan semmosta turhaa ihtesä kiusaamista. Muutenki tuli siellä nii semmonen olo, että mulla on jo ihan tarpeeks roinaa sekä Kiuruveellä että Kokkolassa, enkä tartte yhtään lissää. Ja aattelin sitäki, miten entisaikoina ihmiset pärjäs oman tilan tuotteilla, ja sitte kulkukauppias saatto pari kertaa vuojessa käyä hienoja kankaita yms. kauppaamassa, tai sitte saatettiin kerran vuojessa käyä markkinoilla. Ois se vähä erilaista. No, ostin mä kumminki tännään jottain, nimittäin reilun kaupan rooibos-veriappelsiiniteetä, kookosmaitojauhetta ja semmoset nilkkaan tai ranteeseen kiinnitettävät kulkuset, joita on kätevä käyttää rytmisoittimina laulaessa tai soittaessa.

Annan ja Jarmon luona pääsin jo toisen kerran käymään pikasesti. Niillä on kivasti sisustettu kämppä, ja voisin laittaa tänne pari kuvvaaki, ku otin kännykällä. Ne Annan opinnäyte-kurkitaulutki on vihdoin päässy esille, ainaki osa niistä.

Ee kaet tässä tämän kummempia. Kivvoo olj savossa tuas vaehteeks käävä.