Eilen illalla päästiin sitte Bergeniin. Tultiin eka 150km liftaamalla ja loput 150km bussilla, ku semmonen sattu just menemään ohi, eikä oltu tuntiin saatu kyytiä. Nyt kirjottelen siis Annan konneella, joka on macki, ja tällä mä ossaan tehhä äät ja öötki oikein. Ehkä helpottaa lukemista.

Eilen siis tultiin kakskyt yli kuus bussiasemalle. Annalla oli jooga kaheksaan asti, joten me koitettiin soittaa vähä kaupunkilaisten iloks. Eka yritettiin aseman sisällä, mutta sitte jämpti vartijasetä tuli sanomaan, että ei täällä. Sitte mentiin puistoon, joka oli nätti, mutta ei siellä yhtään rahhaa saanu. Sitte rupes satamaan, ja siirryttiin asematunneliin. Siellä saatiin kokonaiset 10kr yheltä nuorelta tytöltä, ja niinpä luovutettiin ja mentiin taas asemalle oottamaan.

Tää Annan kämppä on tosi hienossa vanhassa rakennuksessa. Laitan vaikka kuvan ku pääsen kottiin. Se assuu kolmen muun tytön kanssa, sillä on ullakkohuone, johon mahutaan ihan hyvin kolmestaan. Anna meni nyt pariks tunniks yliopistolle, ku sen koulu on lähinnä itsenäistä tutkimista. (opiskellee siis etnomusikologiaa) Me sitte jäätiin tänne hengailemmaan siks aikaa, ja iltapäivällä ehkä kiivettään yhelle vuorelle tuohon lähelle.

Nii, sitte vielä eilisillasta. Lähettiin vielä iltakävelylle yhen Annan intialaiskaverin ja sen 11-v pojan luo. Se poika oli just muuttanu tänne, mut se isä on asunu jo 10 vuotta Norjassa. Sit se poika soittaa käsiharmoonia, ja soitti meilleki eilen. Se soitti ja laulo uniksessa intialaista klassista ihan älyttömän hyvin! Teki niitä hienoja intialaisia koruja äänellä ja laulo muutenki tosi hienosti. Nii että kaikenlaista kulttuuria sitä voi löytyä esim. Bergenistä. Täällä on kuulemma yleensä joka maantantain kamukonsertti, mutta ne ei oo vielä alkanu tälle vuojelle, harmi. No, me luvattiin soittaa niille intialaisille ja Annalle ja sen kämppiksille. Aateltiin, että ne on meiän tuliaiset. Paitsi Ulla, Anna toivo kovasti, että sä lähettäisit sille Hyvä Trion levyn, ja miksei Sytykkeenki. En tajunnu ottaa niitä mukkaan, mutta tullee ne postillaki.

Vielä yks hyvä juttu pittää kertoo. Niinku jotkut jo tietääki, Hipsu hukkas paksummat housunsa ja mohairvillapaitansa pari päivää sitte tien päälle. Sillä on ollu välillä vähä kylmä, ja aateltiinki täällä mennä kirppiksille. No, puhuttiin tästä eilen keittiössä, ja kuinkas ollakaan, Annan kämppis Ingrid oli just viemässä vaatteita kirppikselle, ja niistä löyty Hipsulle housut, ja molemmille villapaiat! Ei tarvinnu maksaa mittään, ja kaikille tuli hyvä mieli!

Nyt taietaan mennä aamupalalle.

1251289449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

En tajunnu kääntää tuota kuvvaa ajoissa, mutta voitte nyt katella sivuttaissuunnassa Bergenin hienoja taloja. Tän kuvan otin siis Annan huoneen ikkunasta.