Tæællæ sattaa. Kuulemma pari viikkoo sitte oli ne kesæsææt, mutta nyt ne jo meni, ja on tosi satteista ja kosteeta. Eilen oli ihan hyvæ pæivæ, soitettiin Trondheimin kadullaki ennenku læhettiin, mutta tienattiin vaan 130kr. Norjalaiset autokuskit on væhæ væhemmæn niheitæ ku ruotsalaiset, eikæ oo tarttenu paljo tuntia kauemmin oottaa kertaakaa. Matkat vaan on ollu lyhempiæ, eli siis kyytejæ on ollu usseempia pæivæssæ. Eilen oltiin neljæssæ eri kyyissæ, joista yks oli liettualaisia lomanviettæjiæ. Ne ei puhunu kauheen hyvin englantia, mutta yks niistæ oli asunu monta vuotta ranskassa, ja puhuttiin siis sitæ. Se aina selitti mulle uuestaan, jos en tajunnu, ja oli kiva jutella. Norjalaiset ossaa kaikki tosi hyvin enkkua, eikæ mittææn kieliongelmia oo tullu. Yøtæ oltiin tosi nætissæ paikassa, ihan pikkusessa kylæssæ Kristiansundin læhellæ.

Tænnææn jatkettiin matkaa eka Moldeen, ja sieltæ parin vuonon yli Stryniin, johon jæætiin yøks. Pææstiin tænne yhen maahanmuuttajan nækøsen miehen ja sen huippusøpøn ja kohteliaan, noin 10-vuotiaan pojan kyydissæ. Tænne pææstyæmme pæætettiin satsata kuivana pysymisseen, ja tultiin ihka oikeeseen hotelliin yøks! Hostelliki ois kaupungista løytyny, mutta ois pitæny kævellæ 3km ylæmækkeen, eikæ ennææ millææn jaksettu. Niinpæ pulitettiin væhæ enemmæn, ja saatiin oma huone kylppæreineen kaikkineen! Ja tietysti tærkeimpænæ katto pææmme pæælle, jonka alla on hyvæ kuivattaa vaatteita ja telttaa.

Huomenna taas jatketaan, ja toivottavasti pææstææn illalla jo Bergeniin. Ei vælttæmættæ pææstæ, ku matkaa on vielæki ihan reilusti, ku tæællæ ei voi tiet mennæ suoraan, vaan pittææ kiertææ kauheesti vuoria ja vuonoja. Tænnæænki mentiin yhen vuoren yli ja toisen ali, oli jænnææ. Ainii, ja tænnææn oltiin myøs yhen tosi kivan uskovaisen miehen kyyissæ, jolla oli mahtava elæmænasenne ja se tykkæs kovasti musiikista. Laulo meille jottain norjalaisia kansanlaulujaki, ku kuuli mitæ opiskellaan. Ja ehti meille katoksellisen liftauspaikanki, ku sato.

Kirjottelen ehkæ Bergenistæ lissææ, jos siellæ pææsee nettiin.