On ollu reissaamista tämä viikko, ja jatkuu vielä vähä ens viikon puolelle. Oon siis nyt Kiuruveellä käymässä, ja tärkein ensin: täällä on lunta! Perjantaina sato, ja ei oo vieläkkää kaikki sulanu pois. Aamulla se oli vielä semmosta oikeen tuntusta lunta, kun oli vähä pakkasta, eikä vaan loskaa.

Niin tästä reissaamisesta piti puhua. Torstaina lähettiin  mulle ihan epäinhimillisen aikasin, eli vartin yli kuus konsan pihasta ajelemmaan Kajjaaniin päin. Meillä on niitten konsan popjazz-opiskelijoitten kans yhteinen bändiprojekti, jota vettää Sakari Kukko, semmonen ite kamujazzsekotusta soittava puhallinsoittaja. Oli mukavaa, vaikka välillä meniki tosi jazziks, eikä meinannu pystyä 11+4-k kanteleella tekemään paljoo. No sitte soittelin välillä tamburiinia (vaikka en sitä oikeesti ossaakkaan soittaa) ja lauleskelin vähä. Ne kajjaanilaiset oli tosi mukavia, vaikka ei kaikkiin hirveesti vielä ehtiny tutustua. Ne tullee kuukauen päästä sitte Kokkolaan, ja soitellaan lissää. Sitte maaliskuussa on pari konserttia, että voi tulla kahtommaan, jos kiinnostus heräs. Kajjaanissa oli muutenki kiva käyä, ku en oo siellä monneen vuoteen pistäytyny.Käytiin pitsalla Axun pitsa&kebabissa (en oo ihan varma muistanko nimen oikein), jossa saatiin vitosella isot pitsat ja vielä limpparit kaupan päälle. Niin että suosittelen. Niitten seinäkuviointi vaan oli aika mielenkiintosta...

Perjantaina, sinä kaikkein räntäsatteisimpana päivänä reissasin Iisalmen kautta tänne. Iisalmessa piti oottaa vähä yli puoltuntia, ja sain kenkäni ja sukkani lahjakkaasti kasteltua litimäriks siinä pihajärvessä joka oli päivän mittaan muodostunu. Aseman sisälle oli avattu uus taidekahvila, jossa oli tosi nättiä ja viihtyisää, kannattaa joskus käyä. Se on tosin vähä epämääräsinä aikoina auki, ku se omistaja on myös opettaja, eli siis aamupäivisin muissa töissä. Sanoin sille, että jos haluaa kesällä kansanmussiikkia, nii soittellee.

Eilen sitte käytiin äitin kanssa iskää kahtomassa Kuopiossa. Hyvin sillä meni, ääni vähä pois vaan. Vietiin sille hirveesti herkkuja, joista se suostu ottamaan noin puolet. Nii että belgialaisia konvehteja on sitte vielä kotonaki, että Annaki saa maistaa, ku tullee käymään. Mutta kannattaa tulla pian, ku äitin pittää nyt hillitä ihteesä niin pitkään... Nii ja iskä ehkä pääsee jo maanantaina pois, ne ottaa jonku kuvan sillon josta se selviää. On sitä jo ootettuki kottiin, eikä vähiten Siru, joka on hermoillu koko viikon, ja aina ku joku tullee pihhaan, niin on ihan intona oottamassa, että joko iskä tuli.

Kohta oon lähössä takasi Kokkolaan. Tännään ois ollu Pekka Kuusiston ja Eva Alkulan konsertti Kaustisella, mutta en pääse sinne, ku täältä ei kulekkaan ennää se sunnunta-aamun juna, mikä ennen on kulkenu. Meen siis Kaustiselle vasta huomenna ja tiistaina. Siellä on siis Baltic Psaltery-Conference, eli kanteleen ja sen sukusoittimien tutkijoita ja asiantuntijoita eri maista puhhuu, tosi mielenkiintosta! Nii ja sitte keskiviikkona on vielä pieni Kannuksen reissu tiedossa, josta myöskin tullee varmasti mukava, siis kaverini Kirsin luona on siellä seurat.

Ainii ja yks tiedotus jota en oo vielä täällä kertonu, on se, että ostin oman tietokonneen, eli ei tartte aina koulussa jumittaa atk-luokassa. Kotona Kokkolassa meillä ei vielä oo nettiä, mutta ehkä me se pian hommataan. Noniin, nyt lähen taas pakkailemmaan omia evväitä, ja Ullan kamppeita ja synttärilahjoja ja kaikkia, toivottavasti jaksan kantaa kaikki!