Meillä on ollu tosi suomalainen joulu. Se johtuu siitä, että meillä oli ulkomaalaisia jouluvieraita, joiden ansiosta ite huomas kaikki pienet asiatki, jotka tekkee joulusta joulun, mutta ei välttämättä muihin kulttuureihin kuulu. Niinku esimerkiks hiihtäminen, suklaansyönti, leipominen, lumienkelien teko yms.
 2186771.jpg

Tässä on kuva hiihtomatkalta. Otin sen joululahjakännykällä, eli ei oo ihan kameran tarkkuutta mutta melkein. Oon ihan innoissani tuosta vehkeestä, nyt pystyy taas juttelemmaan rauhassa puhelimessa iliman, että pelottaa katkeeminen. Vieraat oli siis ekkaa kertaa hiihtämässä, ja oli tosi jännää! Itelle oli jännää, että piti osata opettaa luisteluhiihtoo. Piti aina eka ite miettiä, että miten ne jalat on ja millä kohtaa paino ja mitä tekkee sauvoilla... No, pysähyttiin kuukkelille makkaran paistoon, ja se oli huippua.

Yks parhaita meiän perheen, tai oikeestaan mun ja Ullan jouluperinteitä on naapureitten ja muutamien yksinäisten luona kyläily. Tänä vuonna ei menty samana päivänä kaikkiin paikkoihin, vaan käytiin aatonaattona puolet, ja otettiin aattona vieraat mukkaan. Oli mukava huomata, ettei kielimuuri ollu liian iso. Aina sitä jotenki ymmärtää, hymyistä ja muista elleistä.

Nyt pakkailen uuen vuojen leiriä varten. Huomenna lähen Ryttylään ja sieltä sitte Kokkolaan. En vielä tiiä, pittääkö mun käyä vielä ennen koulun alkua Kisiksellä yhessä kokkouksessa, sen näkkee loppuviikosta sitte.