Sitä itteensä on tännään tullu maisteltua ihan urakalla. Ja herkullista on ollu. Aamu alotettiin suklaamuseosta, jossa heti ekaks työnnettiin kätteen sulassa suklaassa kastettu keksi (oltiin siis eka maksettu sisäänpääsy). Sitte saatiin vielä maistaa tummasta suklaasta tehty suklaakonvehdin kuori, joita se täti teki siinä samalla, että nähtiin miten. Museossa kerrottiin suklaanteosta käytännössä, ja suklaan historiasta. Kaikkein hassuinta siellä oli suklaavaatteet, joita oli myös näytillä. Siis ne ei ollu kokonaan suklaata, vaan niitä oli koristeltu suklaalla. Sitte lopuks vielä maisteltiin lissää, ku yritettiin päättää,mitä ostetaan.

Eilen ei siis ehitty tuonne suklaamuseoon,  ku piti eka mennä soitinmuseoon uuestaan, ku suvi oli vahingossa ostanu ranskankielisen kirjan, jonka halus vaihtaa enkunkieliseen. No se kauppa ei ollu tietenkään vielä auki, vaan ootettiin parikyt minnuuttia. Sitte ei oltu osattu päättää, mentäskö Belgian kansalliseen kuvataidemuseoon, vai modernimman taiteen museoon Bozariin. Käytiin kattomassa ekaa ovelta, eikä menty sissään, ku se näytti semmoselta peruskamalta, ja mentiin bozariin, jossa oli alkamassa korealaisen taiteen festarit. Siellä oli joku Buddhanäyttely, joka ois maksanu, mutta kolme näyttelyä oli ilmasia, joten katottiin lopulta peruspiheinä ihmisinä vaan ne. Siellä oli semmosia kippoja ja kuppeja yhessä pyöreessä huoneessa. Oli ne ihan hienoja, mutta en kauheesti tajunnu sitä juttua. Toinen näyttely oli hieno, valokuvia Aasian sademetsistä. Siellä oli mm. yks semmonen satumaailma¨-kuva, josta molemmat tykättiin eniten. Sitte oli semmosia kuvia mutkalle menevistä puista, jotka näytti siltä, kun ne tanssis. Kolmas ilmasnäyttely oli korealaista videotaidetta. Semmonen vuori telkkareita (yli 100kpl) hohti neonvärisiä kuvia, jotka välillä oli vaan semmosta värimyrskyä, ja välillä esitti ihmisiä, esim. jottain korealaista poplaulajaa. Sitä ois kattonu vaikka kuinka kauan kyllästymättä, mutta silmiin ja korviin rupes koskemmaan, ku oli niin kirkkaat värit ja semmonen tosi korkee inisevä ääni.

Eilen käytiin myös sarjakuvamuseossa, jossa opin,  että smurffit on belgialaisia, mutta asterix ei. ainaki semmosen käsityksen siellä sai. Mä ootin vaan kaikkee tinttijuttuja, mutta oikeesti vissiin smurffit on maailmalla paljo tunnetumpia, ja niistä oli vaikka kuinka paljo juttuja, mm. oma smurffimuseo,  jossa oli semmosia vanhannäkösiä nukketaloesineitä. Museon kaupasta ostin yhen Piko ja Fantasion ja yhen pikku Pikon ranskaks. Sit käytiin vielä toisessa englantilaisessa kirjakaupassa, josta löysin sandman kolmosen.

Illalla käytiin semmosessa baarissa, jossa oliki valokuvanäyttely. Olin katellu sitä jo muutaman kerran ohikulkiessani, että näyttää kivalta, kun oli semmosia hassuja oransseja ja keltasia lamppuja siellä reunalla. Mutta ne oliki niiten valokuvien kehyksiä. Sen aiheena oli eurooppalaiset monumentit, ja siellä oli kaikkia hienoja rakennuksia eurooppalaisten nuorten kuvaamina. Sitte oli kaikkee muutaki, ihmisiä ja eläimiä. Suomesta oli Siilinjärven lukion käytävä ja semmosia riihikappeleita lapista.

Tännään mentiin suklaamuseon jälkeen kävelylle semmoseen suuntaan, jossa ei vielä oltu käyty, ja jossa piti olla mun netistä hakeman kartan mukkaan kirppis. No se oli oikeesti kirppuTori, eli tori jossa ihmiset möi tavaraa maasta. Joillain oli pöytiä ja muutamalla jopa katos, jotka oliki tännään ollu tarpeen, ku välillä sato. Oltiin vähä myöhässä, ku kello oli jo puol kaks, ja suurin osa oli just pakkailemassa tavaroitansa. Tavara oli samantyylistä, ku esim. Koljonvirran rompepäivillä, eli ois voinu tehä löytöjäki, mutta ei kauheesti tehny ennää mieli ostaa  mittään, ku pittää ne kaikki nyt saaha tungettua laukkuunki. Tuo oli ainut semmonen suomen kirppiksien hintoja vastaava paikka, jonka oon täältä löytäny. Vintagevaatekaupoissa hinnat on niin huikeita, että ihan naurattaa. Ne ihmiset löis rahoiks, jos ne tulis suomesta ostelemmaan eurolla mekkoja, kun täällä ne voi pistää hinnaks 50€. Ihan samanlaisia vaatteita suurin osa, ku meiän kirppisten hienompi osasto. Eli en siis oo ostanu mittään vaatteita, jos ei tullu jo edellisestä vuodatuksesta selväks.

Viimenen museo, jossa käytiin oli pitsi- ja pukumuseo. Siellä oli just alkanu 50-luvun näyttely, jossa oli tosi hienoja pukuja! Oli hääpukuja, iltapukuja ja coctailmekkoja yms. Sitte oli pitsiviuhkoja, liinoja ja nauhaa. Haaveilen, että joku joskus opettais mut nypläämään pitsiä, näyttää vaikeelta, mutta niin hienolta!

Palatakseni otsikkoon, Suvi ja Johanna jäi laukkukauppaan, kun kuulin haitarinsoittoo torilta, ja olin just menossa kattomaan tarkemmin, kun kulin yhen lukuisista suklaakaupoista ohi. Myyjä tuli sitte kysymään, että haluanko maistaa suklaata. Jo vain tietysti, vastasin ja astuin sissään. Sitte sain valita tummaa vai vaaleeta, pähkinää vai toffeeta, minttua vai mantelia... valikoimaa oli loputtomasti. Semmosta käsintehtyä kalliimpaa suklaata oli tietysti. ´Johanna tiesi toisenki suklaapuodin, jossa yleensä tarjoillaan maistiaisia, ja niinpä lähettiin ilmaiskierrokselle. Tuliaisiakin tuli vähä ostettua, mutta niistä myöhemmin asianosaisille lisää.  

Nyt aiotaan vielä käyä irkkupubissa, jossa pitäs olla tännään livemussiikkia. Huomenna aamulla lähetään lentokentälle, ja sitte junalla Kokkolaan.