Täältä Brysselistä nyt kirjottelen. Tultiin siis kaverin kans tänne toisen kaverin luo kyllään, joka on töissä (tai siis harjottelussa) yhessä hienossa 5 tähen hotellissa. Eilen tultiin illalla, ja oltiin ihan väsyneitä, kun kuuen jälkeen lähettiin Kisikseltä, ja junassa istuttiin vaikka kuinka kauan. Matka meni kyllä tosi hyvin, eikä kauheesti sattunu lentokonneessa, vaikka oonki vähä nuhassa. Ku päästiin perille,nii oltiin heti ihan hiessä, ku täällä oli 20 astetta lämmintä, ja me oltiin ihan syksylämpimissä vaatteissa ja takeissa. Oli tosi mukava nähä Johannaa, ku se on täällä jo kohta viis kuukautta ollu, niin oli jo ehtiny tulla ikävä.

Tännään sitte ollaan seikkailtu enimmäkseen Suvin kans, ku Johanna oli aamuvuorossa töissä. Nukuttiin aika pitkään ja kun lopulta päästiin liikkeelle, kello oli jo kakstoista. Mentiin soitinmuseoon, joka on vissiin maailman laajin soitinkokoelma! Siellä oli semmoset jännät kuulokkeet, joista kuulu aina näyte, ku meni tiettyyn kohtaan seisommaan. Oli tosi mielenkiintosta, ja kaikkialta maailmasta soittimia, myös yks suomalainen kantele, jossa oli noin 15 kieltä, en ees laskenu tarkkaan. Sitte oli hirveesti erilaisia viuluja ja niiden esiasteita, pianoja ja klavikordeja yms. kaikkein mielenkiintosin uusi tuttavuus oli sellon kokonen ja -muotonen soitin, jonka toimintaperiaate oli vähä niinku harmoonin, jos ymmärsin oikein. Siellä oli siis selostettu vaan ranskaks ja hollanniks, enkä mä ossaa mittään hienoja sanoja ranskaks, vaan ihan peruskieltä. Oli siellä jottain lappuja englannikski, mutta ei ollu kaikista soittimista kerrottu.

Museon jälkeen syötiin puistossa evväitä ja lähettiin takasi Johannan kotia kohti, kun sen piti päästä kohta töistä. Se muuten assuu tosi mukavassa vanhassa kämpässä alivuokralaisena. Tää on oikein hyvällä paikalla keskustassa, että tännäänki mentiin vaan kävellen sinne museoon, eikä ollu ku varmaan kilometri matkaa.

Johannan kans käytiin vielä muutamassa kaupassa ja mä kuuntelin romanialaisia cimbalominsoittajia. Englantilaisesta kirjakaupasta ostin Graveyardbookin yhellätoista eurolla!, tenavien kirjottajan huippuja teinisarjiksia ja Philip Pullmanin kirjan,joka edeltää sitä trilogiaa, ja on ihanan kangaskantinen. Käytiin myös syömässä paikallista turistiruokaa simpukoita ja ranskalaisia,ja jälkkäriks vohvelit, joka oli ihan huippumakkeeta. Sain aika paljo tuhlattua tännään, mutta huomenna oon sitte säästeliäämpi, ja aiotaan tehä ruokaa ite. Otetaan taas evväät museoreissulle, ja syyään jossain kivassa paikassa. Aateltiin mennä sarjakuva- ja suklaamuseoihin.

Tämmöstä on ollu tähän mennessä, eli tosi mukavaa. Huomenna ehkä sattaa, mutta ei se meitä lannista. Ainii, yks hassu juttu on, ku täällä sekotettaan kieliä samalla tavalla, ku Kokkolassa. Ku täällä melkeinpä viralliset kielet on ranska ja englanti, ku on niin paljo turisteja. Nii sitte ku välillä kaupankassat sannoo Jottain ranskaks, nii mä en ees tajua, ettei se ollukaan englantia, ku ite tajusin sen, enkä muistanu ollenkaa kääntää Suville. Nii ja Johanna yrittää koko ajan puhua meille enkkua, ku sitä se puhhuu siellä hotellissa kaikille, ja muutenki täällä.

Että tämmöstä.