Voi ei, täältä sullaa lumet kovvaa kyytiä, on melekein kolme astetta lämmintä. Höh. Just ku aattelin, että kottiin päästyäni voin ruveta urakalla hiihtämmään. Eilen illalla siis pääsin kottiin Kisikselle. Ku olin junnaa vaihtanu, ja istuin rauhassa puolityhjässä kiskobussissa, niin tuli ihan uskomattoman hyvä olo siitä, että nyt meen kottiin, enkä aattele mittään koulujuttuja!

Oli aikamoista häsellystä taas viimeset viikot, vaikka luulin, että tämä joulu ei oo niin paha. No oli se kumminki. Viime viikolla oli päivä koulukeikkoja Lohtajalla, ja illalla vielä seurakunnan kymppisynttärit. Itse keikkailuhan on aina mukavaa, mutta siihen valmistautuminen oli aika stressaavaa, varsinki kun olin ite siihen projektiin soittokaverit hommannu, eli tunsin olevani ohjelmasta vastuussa. Onneks koulukaveritkin on tulevia ammattilaisia, eli kaikki meni tosi hyvin, ja luulen, että lapsetkin tykkäs.

Keskiviikkona oli Kaustisella kamuopiskelijoiden pikkujoulut. Oli mukava ilta, hienoja musiikkinumeroita (mm. sivuviuluryhmä, jossa itsekin soitan), tanssit, jamit ja ilmahuuliharppukilpailu. Ja tietenki puuroo ja kauheesti suklaata ja muita herkkuja. Koska bileet oli Kaustisella, eikä suurin osa porukasta omista autoo, oli poispääsyn kanssa hiukan epäselvyyksiä, ja olinki varautunu jäämään openi luo yöks. Lopulta kuitenki änkesin kaverini pakettiauton takakonttiin kuuden muun ihmisen ja kasan soittimia kanssa. Just ja just mahuttiin, mutta oli ainaki tiivistunnelmainen matka. Onneks ei saatu miljoonasakkoja.

Nyt lähen joulusiivoomaan äitin kanssa.